Hitit Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve Anatolia Turizm Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen 5. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi kapsamında moderatörlüğünü Prof.Dr. Aygül Süel’in gerçekleştirdiği Arkeoloji ve Rekreasyon konulu panel düzenlendi.

Meslek yüksekokulu Hayrettin Koyuncu dersliğinde gerçekleştirilen panele Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz ve Dr. Öğr. Üyesi Önder İpek de konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açış konuşmasını yapan Prof.Dr. Aygül Süel, Anadolu’nun Batı ve Doğu ardasındaki ilişkiyi sağladığını, onların kültürlerinden etkilendiğini ve etkilediğini söyledi. Anadolu’nun coğrafik ve ekonomik konumu açısından birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Süel, “Büyük bir hazinenin üzerinde oturuyoruz. Anadolu adeta büyük bir açık hava müzesidir” dedi.

Arkeolojiye bakış açısının değişmesi ile birlikte yapılacak yatırımların ülkeye katmadeğer olarak dönüş yapacağını belirten Prof.Dr. Aygül Süel, rekreasyon ile ören yerlerine gidiş gelişlerin daha eğlenceli hale getirilebileceğini, yapılacak arkeoparklar sayesinde insanlara arkeolojinin ne olduğu, arkeologların nasıl çalıştığı gibi konularda bilgi verilebileceğini söyledi. Bilimsel çalışmaların halka anlatılması gerektiğini aksi halde bilim adamları arasında kalmış olacağını söyleyen Prof.Dr. Süel, arkeoloji alanlarının rekreasyon açısından ilk sırada olması gerektiğini ifade etti. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim