Çorum Belediyespor’un Altay’la oynadığı Play-Off yarı final rövanş maçını takip etmek için İzmir’e giden Çorumlu gazeteciler, dönüş yolunda trafik kazası geçirdi.

Kaza, sabaha karşı 04.30 sıralarında Ankara-Kayaş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kaza, aynı istikamette seyir halinde olan bir araç, aniden şerit değiştirince, Çorumlu gazetecileri taşıyan aracın önüne kırdı.

Çarpışma esnasında, ÇORUM HABER Spor Yazarı Yalçın Kıbır, Hâkimiyet Gazetesi Spor Yönetmeni Halil Öztürk ve gazeteci Ahmet Kaya hafif şekilde yaralandılar. Araçta yer alan ÇORUM HABER spor muhabiri Rıfat Kara ve diğer gazetecilerle araç sürücü ise kazayı yara almadan atlattılar.

Yaralı gazeteciler olay yerine çağrılan ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi. Ankara Hastanesi’ne götürülen spor yazarımız Yalçın Kıbır kafasına 9 dikiş atıldıktan sonra taburcu edildi. Dışkapı Hastanesi’ne götürülen Halil Öztürk ve Ahmet Kaya’nın da durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kaburgasında bir problem olan Halil Öztürk ve kalçasında et ezikliği bulunan Ahmet Kaya da taburcu edildi.

Çorumlu gazeteciler, hastane işlemlerinden sonra Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü Kayaş Polis Merkezi’nde kazayla ilgili ifade verdikten sonra Çorum’a döndüler.

Öte yandan, kazaya neden olan araçtaki şahısların alkollü oldukları ve kazadan sonra sıkıştıkları araçtan gazeteci Ahmet Kaya ve Çorum Belediyespor Stad Amiri Kemal Kan tarafından çıkartıldıkları, sonrasında kargaşadan yararlanarak kaza yerinden ayrıldıkları bildirildi.

Polisin, kaçan şahısları yakalamak için aramalarını sürdürdüğü kaydedildi.


(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim