Proje hakkında meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül, Dikici Arastası ile Çöplük Çarşısı çevresi sokak sağlıklaştırma projesini hayata geçirmek için epey bir çaba sarf ettiklerini kaydederek, “İlk önce Gazi Caddesi ile Farabi Caddesi’ni birleştirmek adına girişimler oldu. Bu hayata geçseydi Gazi Caddesi çok rahatlayacaktı. Ama böyle bir imkan olmadı.

Bu alanların şimdiki haliyle kalması uygun olmazdı. Biz de Dikici Arastası ile Çöplük Çarşısı çevresi sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında bu alanlarımızı turizme kazandırmak istedik” dedi.

Bu projenin Çorum’un prestijini artıracağını kaydeden Gül, “Bu proje ile Dikici Arastası ile Çöplük Çarşımız yerli, yabancı turistlerin cazibe merkezi olacaktır. Burayla ilgili ekibimiz çalışmalara devam etmektedir. Çorum için çok hayırlı bir iş olduğuna bütün kalbimle inanıyorum.

Türkiye’de bu projeyi hayata geçirecek 5 firma bulunmaktadır. Bu proje üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Belediyemizin katkılarının yanında, OKA ve Kültür Bakanlığımızdan da destek almaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan oylama ile Dikici Arastası ile Çöplük Çarşısı çevresinde uygulanacak olan ‘Sokak sağlıklaştırma’ projesi oy birliğiyle kabul edildi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim