Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı kongresi MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in de katılımı ile Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çok sayıda partilinin katıldığı genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetinin belirlenmesi ile devam etti. Divan Başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, katip üyeliklere ise MHP Samsun İl Başkanı Taner tekin ve MHP eski il başkanlarından Hüseyin Esenyel’in seçildiği kongrede faaliyet ve denetim raporlarının okunarak ibrasının ardından MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.

MHP’nin 48 yılını tamamladığını ve bu yılların içinde hem varlığını borçlu olduğu milletin bekasını hem de kendi siyasi misyonunun devamı açısından dönüm noktaları yaşadığını anlatan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, son yıllarda Türk milletine diz çöktürmek emelinde olanların bir kez daha sıraya geçtiğini belirtti. Azılı suç örgütü ve terör çetelerinin saldırı kuyruğuna girdiğini ifade eden Aras, her gün artan sorunların insanları bunalttığını ve umutlarını kararttığını vurguladı. MHP’yi boyunduruk altına almak, önünü kesmek için olağanüstü operasyon sürecinin aylarca sürdüğünü kaydeden Mehmet Akif Aras, ülkenin ihanetle sarsıldığı sırada MHP’nin milli bir sorumluluk alarak Türk milletinin ve ülkenin darboğazdan çıkmasına öncülük ettiğini söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu durum gözönüne alındığında kimsenin kendini gelişmelerin akışına bırakamayacağını dile getiren Aras, “MHP’nin belirlediği yüksek ülkülere ulaşması, ülkenin tek ümidi, tek çıkışıdır. Partimiz güçlü şekilde Türkiye’nin yönetimine taliptir. Milli huzur ve iç barış ortamının tesisine taliptir. Partimiz kongrelerimizde de demokratik süreçleri teker teker aşarak, taze kan takviyesi yapacak ve ülkemizin kaderine yön verecektir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından seçimlere geçildi.

Yapılan seçimde tek liste kongreye giden Mehmet Akif Aras yeniden İl Başkanı seçilirken MHP İl Yönetiminde ise şu isimler yer aldı:

“Ali Dost, Arslan Kaynar, Mustafa Kemal Metin, Abdullah oğuz Çatal, Ahmet Şahinbaş, Orhun Batuhan Kurtbaş, Ömer Kaşık, Mete Başıbüyük, Süleyman Taş, Yusuf Bor, Mehmet akçay, Mustafa Berber, Engin Dağdelen, Nuri Aydın, Sinan Akel, Celal İrtük, Hüseyin Karaçam, Ahmet Keçeci, Abdülhaluk Çatalpelit, Yılmaz Ateş, İlker Tüzün, Ahmet Nevzat Tecimer, Şerif Aktaş, Ömer Ertuğrul.

Disiplin Kurulu Üyeleri:

Yusuf Çatal, Ertuğrul Külcü, Ali Osman Burcu, Selahattin Koçak, Turgut Onur Kayı, Sevda Aktağ, Alper Büker

Üst Kurul Delegeleri:

Mehmet Akif Aras, Ertuğrul Onan, Yasin Şahin, Ali Alıcı, Bekir Güngör, Hakan Kaan Uz, Mete Başıbüyük

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim