Milletleri oluşturan, yaşatan ve bir arada tutan en temel unsurların başında kültür değerlerinin geldiğini kaydeden Aras, “Tarihte ve günümüzde büyük bir coğrafya içerisinde dilini, töresini, örf ve adetlerini, inançlarını ve birçok kültürel değerini büyük bir çabayla koruyarak zenginleştirmeye ve gelecek nesillere aktarmaya çalışan Türk Milleti, bu konuda tarihin kaydettiği ender milletlerden birisidir. Bu değerlerden birisi olan Nevruz Bayramı bütün Türk kültür coğrafyasında birlik, dirlik, ümit, barış ve bereketin sembolü olarak büyük bir coşku ve heyecanla kutlanarak idrak edilmektedir.

Nevruz, Türk Milletini birbirine kenetleyen, Ergenekon’dan demir dağları eriterek çıkıp büyük bir coğrafyaya yerleşen, binlerce yıldır yanan, gelecekte de yanarak binlerce gönlü ısıtacak olan bir kültür ocağıdır. İnsan ruhunun tabiattaki uyanışla birlikte kutladığı bir bayram olan Nevruz, milletimizin sosyal hayatında önemli bir yere sahiptir.

Tüm coğrafyamızda çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz’un, ateşten dağların bile Türk’ün varlığını engelleyemeyeceğinin bir kanıtıdır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim