Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak amacıyla gerçekleştirilen programda 10 okul Arapça şiir okuma konusunda yarıştı. Yarışmada seçici kurul başkanlığını Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ceyhun Ünlüer, üyeliklerini ise Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Gerçekçioğlu, Çorum İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Rahmi Güccan, İl Vaizi Mustafa Tokmak ve 23 Nisan Ortaokulu Din kültürü ve Ahlak bilgisi Öğretmeni Mesut Karaca yaptı.

Öğrencilerin sahneye hakimiyeti, telaffuzu gibi konuların dikkate alındığı yarışmada Çorum Belediyesi Prof.Dr. Hayrettin Karaman AİHL’den Bedirhan Endaş birinci olurken Buharaevler Kız AİHL’den İsra Nur Selçuk ikinci, Çorum Belediyesi Prof.Dr. Hayrettin Karaman AİHL’den Betül Dalkıc ise üçüncü oldu.

Yarışmanın drama bölümünde de Buharaevler Kız AİHL’den Nur Cennet Açık birinci, Şehit erol Olçok AİHL’den Lütfullah Avcı ve Çorum Belediyesi Prof.Dr. Hayrettin Karaman AİHL’den Abdullah Enes üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim