Şehit Onur Bakbak İlkokulu öğrencileri ara tatilde zamanlarının bir kısmını atölyelerde yapılan etkinliklere katılarak değerlendirdi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Çorum Öğrenim Birimi işbirliğinde, Düşler Atölyesi sanat etkinlikleri ve Drama Atölyesi oyun etkinliklerine dört gün, üçer saat olarak katılan öğrenciler ara tatillerini verimli ve eğlenceli geçirdi.

Etkinlikler hakkında bilgi vere TEGV Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, etkinliklerin ara tatil boyunca günlük üçer saat olarak planlandığını, Düşler Atölyesi ve Drama atölyelerinde, Uzay ve Gökyüzü, Eva Boyama, Mevsimler, Resim Tamamlama, Trafikteyim, Sihirli Boya, Temel Hareket Beceri Oyunları, Kavramlarla Matematik konularında etkinliklere yer verildiğini belirterek, etkinliklere 130 öğrencinin katıldığını söyledi.

Etkinliklerin planlama ve organizasyonunu yapan Şehit Onur Bakbak İlkokulu öğretmeni Ersoy Özkeskin ise Milli Eğitim Bakanlığını tarafından ilkokullarda ‘sanat’, ‘bilim’, ‘kültür’, ‘spor’ ve ‘yaşam’ ana temalarıyla tasarım beceri atölyelerinin hayata geçirilmesinin planlandığını belirterek, bu vizyon gerçekleşinceye kadar, eğitim bölgesinde bulunan kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidilerek, öğrencilerin el becerilerini geliştirmeye yönelik etkinliklerin yapılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Özkeskin, TEGV ile yapılan işbirliği uyarınca öğrencilerin ara tatillerini verimli ve eğlenceli geçirmeyi başardıklarını ifade ederek katkı veren gönüllülere teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim