Programa; Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurcan Baykam, Çorum İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, hastane yönetimi, öğretim üyeleri, aile hekimleri, hasta yakınları ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurcan Baykam, antibiyotik direncine neden olan faktörler ve direncinin önemine dikkat çekti.

Açış konuşmasının ardından, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Öğretim Üyesi Prof. Aysel Kocagül Çelikbaş, “Antibiyotik Farkındalığı Neden Önemli?”, Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Mustafa Azak ise “ Son 10 Yılda Ülkemizde Antibiyotik Kullanımı, Neler Değişti ?” başlıklı sunumları ile ülkede antibiyotik kullanımı ile ilgili son durumu değerlendirip çözüm önerileri sundu.

Konferansın ardından “Antibiyotik Farkındalığı-Akılcı Antibiyotik Kullanımı” ile ilgili olarak düzenlenen slogan yarışmasının sonuçları açıklandı. Ödül kazanan ilk üç sloganın sahiplerine ödülleri İl sağlık müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Settar Bostanoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Kocagül Çelikbaş tarafından verildi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim