Çorum’da böyle hırsızlık görülmedi. 10 yaşlarında olduğu tahmin edilen çocuk ayakkabıcı dükkânından bir çift kadın botu çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olayını iş yerine ait güvenlik kameraları saniye saniye kaydederken, işyeri sahibi bot çalan çocuktan değil, babasından şikâyetçi oldu.
Olay, Kunduzhan Mahallesi Hürriyet Caddesinde bulunan Bayram Dal’a ait iş yerinde meydana geldi. Baba oğul oldukları tahmin edilen iki kişi Bayram Dal’a ait iş yerinin önünde plan yaptıktan sonra ayakkabı çalmak için harekete geçti.
İddialara göre önce 35-40 yaşlarında ki çocuğun babası iş yerine müşteri olarak girdi. Ardından ayakkabıların bulunduğu bölüme gelerek eşine ayakkabı almak istediğini ancak, maddi durumunun da iyi olmadığını, uygun bir fiyatla ayakkabı almak istediğini belirterek işyeri sahibini oyaladı. Bu sırada dışarıda da oğlu olduğu tahmin edilen çocuk, raflarda bulunan kadın botlarının numaralarasına bakarak bir çift kadın botu alıp koşarak uzaklaştı. Müsteri olarak içeri giren kişi ise, çocuğun uzaklaştığından emin olduktan sonra eşiyle birlikte gelip öyle ayakkabı alacağını söyleyip işyerinden ayrıldı. İş yeri sahibi bir süre sonra bir çift bayan botunun çalındığını fark ederek iş yerinin güvenlik kameralarını incelediğinde şaşkınlığını gizleyemedi.
Yaşanan hırsızlık olayının ardından Bayram Dal, polisi arayarak durumu bildirdi. Polis güvenlik kameralarını incelemeye alırken, Polis her yerde babave oğlunu aramaya başladı. İş yeri sahibi, Yaşanan hırsızlık olayına bir anlam veremediğini söyledi. Daha önce de bu tür olayların yaşandığına dikkat çeken Dal, “Bir çocuğun okulda olması ve ders çalışması lazım. Bir baba oğluna böyle bir şey yaptırması doğru değil, Baktım çocuğun yaşı küçük önce şikayetçi oldum. Sonra da vaz geçtim. Bu durumda çocuğun bir suçu günahı yok, esas suçlu babadır. Ben baba ile ilgili işlem yapılmasını istiyorum” dedi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim