Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi sırasında önemli rol oynayan Başkentte’te askeri birliklerden 45 savaş uçağı ile aralarında yerli üretim ATAK’ın da bulunduğu 11 helikopterin Ankara dışına naklinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Ankara’da bundan sonra ne tank, ne savaş uçağı ne de askeri helikopter görülmeyeceğini dile getiren Bakan Fikri Işık, özellikle savaş uçaklarının konuşlanacağı yer olan Eskişehir ve Merzifon’da da hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.
Darbe girişiminin ardından kapatılacağı belirtilen Ankara’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri tarafından yapılan düzenlemeyle yedek meydan statüsüne düşürülerek buradaki filo komutanlıkları lağvedilmişti. Bu kapsamda komutanlıktaki savaş uçaklarının geçici olarak Konya’ya nakledildiği, uçakların 5. Ana Jet Üs Komutanlığındaki pist bakımı bitince gerçek konuş yeri olan Merzifon'daki 151'inci ve 153'üncü filo komutanlıklarına gönderileceği, Merzifon'daki çalışmaların ise Kasım ayı başında tamamlanmasının planlandığı vurgulandı.
Bazı savaş uçaklarının Eskişehir’e bazılarının ise Malatya’ya yollandığı Ankara’da helikopterler başta olmak üzere 180 hava aracının ilgili komutanlıklara nakledilmesinin planlandığı, Kara Havacılık Okulu’nun yeni adresinin ise Isparta olduğu da dile getirildi.
(Ajanslar)
Editör: TE Bilisim