Halil İbrahim Kaya’nın rahatsızlığı nedeniyle Meclis 1. Başkan Vekili Ali Sami Odabaş’ın başkanlığında yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde ilk olarak Merkez’e bağlı Eskiekin ve Eskice köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili maddeler görüşülerek kabul edildi.
Daha sonra mülkiyeti Çorum Özel İdaresi’ne ait Ankara ili Çankaya ilçesi Kültür Mahallesi’ndeki 6 katlı yurt binası ve arsası vasıfsız taşınmaz ile Mecitözü’nün Yeşilova Köyü’nde bulunan iki katlı kargir ev vasıflı taşınmazların satışına izin verilmesiyle ilgili Plân ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporlar görüşülerek onaylandı.
Sungurlu’ya bağlı Tuğlu Köyü’nün Uğurludağ’a bağlanması hususu ise Plân ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda, karar verme takdirinin İçişleri Bakanlığı’na bırakılması uygun görüldü.
Ardından İl Özel İdaresi’nin 2014 Yılı Bütçesi Kesin Hesap Cetveli ile 2014 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 29. maddesi gereğince ad okunmak suretiyle oylanarak kabul edildi. Meclis’e konuyla ilgili bilgi sunan Plân ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Alagöz, İl Özel İdaresi’nin 2014 Yılı Kesin Hesap Bütçesi’nin 225 milyon 77 bin 188 TL. olarak gerçekleştiğini söyledi.
2014 Yılı Taşınır Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvelleri’nin görüşülerek onaylanmasının ardından İl Özel İdaresi’nin 24 milyon 800 bin lira olarak öngörülen ek bütçesi de ad okunmak suretiyle kabul edildi.
Son olarak Alacahöyük Köyü Hitit Barajı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Plânı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plânı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim