Üçtutlar, Ulukavak ve Kunduzhan mahalle teşkilatlarının danışma meclisi toplantısında bir konuşma yapan Karadağ, bazı muhalefet partilerinin il danışma meclisini dahi küçük bir kalabalıkla yaparken, AK Parti'nin mahalle teşkilatının toplantısını salona sığmayan bir kalabalıkla yaptığını söyledi.

Referandumun Türkiye'nin geleceği açısından son derece büyük öneme sahip olduğunu belirten Karadağ, AK Parti'de tüm teşkilatların ciddi bir çalışma içinde olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının devamında neden anayasada değişiklik yapılması ihtiyacını hissettiklerini ifade eden Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilerinin son derece geniş olduğunu dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız, başkanlık sistemini kendisi için değil, millet için, devletin geleceği için istiyor” ifadelerini kullandı.

Parlamenter sistemde her 10 yılda bir kaos, darbe ve çekişmenin yaşandığını, bunun muhalefet tarafından da iyi bilindiğini söyleyen Karadağ, “Bizler de hükümet olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bir çıkış yolu arıyoruz. Bu çıkış yolu da başkanlık sisteminden ve yeni anayasa değişikliğinden geçiyor. Cumhurbaşkanımızın yetkileri oldukça geniş. Başbakan ve hükümetle de bir problemi yok. Aslında yeni sistemin getireceği değişikliklerin hiçbirisine ihtiyacımız yok. Ancak cumhurbaşkanımız bu sistem değişikliğini kendisi için değil, milletin geleceği, devletin geleceği için istiyor. Bu değişiklikleri Türk milleti adına istiyoruz” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim