Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, eğitim kurumlarına yönelik ziyaretleri kapsamında Özel Anadolu Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kara’ya, ziyarette Engelliler Derneği Başkanı Neslihan Hüsülüoğlulları eşlik etti.
Merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Selami Bolat, yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyduklarını ancak, arsa sorunu yaşadıklarını söyledi. Bunun üzerine Mesude Kara, arsa sorunun çözümü noktasında okul yöneticilerine söz verdi.
Daha sonra çeşitli görüşmeler yapan Kara, okulun arsa sorunun çözüme kavuştuğunu ve yer tahsisinin yapıldığını belirterek, İl Özel İdaresi’nin de çalışmalara başladığını açıkladı.
Merkezdeki sınıfları da tek tek gezen Kara ve beraberindekiler, kurumda eğitim alan çocuklarla sohbet etti. Kara, ziyaret sırasında sohbet ettiği öğrencilerden herhangi bir isteklerinin olup olmadığını da sordu.
Daha sonra merkezde bulunan atölyeleri gezen Kara, burada engelli öğrenciler tarafından yapılan eserleri görünce şaşkınlığını gizleyemezken, “Atölyelerimizde yavrularımız farklı kategorilerde çok güzel ürünler ortaya çıkarmışlar. Çocuklarımızın yaptıkları çalışmalar bizleri mutlu etti” dedi.


Editör: TE Bilisim