Vali Necmeddin Kılıç, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı ve Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Devlet Sanatçısı Bayram Bilge Tokel, Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Merkez Valisi Nezih Doğan, YÖK eski Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı panel, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, eski Tarım Bakanı Sami Güçlü tarafından başlatılan Anadolu Mektebi projesinin bugün itibariyle önemli bir noktala geldiğini söyledi. Anadolu Mektebi projesinin 38 ilde devam ettiğini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da katkılarıyla bunun 81 ile yayılmasının beklenildiğini kaydeden Büyük, “Gençlerimiz burada sadece kitap okumuyor, aynı zamanda yazıyorlar ve panel düzenliyorlar. İnşallah hepsi geleceğin yazarları olacak şekilde karşımıza çıkarlar” dedi.

Büyük’ün konuşmasının ardından panele geçildi. Anadolu Mektebi öğrencilerinden Ahmet Özdemir’in moderatörlüğünde düzenlenen panelde Rabia Korkmaz, Adem Aydın, Hümeyra Koçak ve Kardelen Çelik isimli öğrenciler, hikayeci Mustafa Kutlu ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Etkinlik, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı ve Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın değerlendirme konuşması ile sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim