Stacy D. Taylor, yapmış olduğu karakalem çalışmasını Başkan Gül’ü makamında ziyaret ederek kendisine sundu.

Ziyarette Taylor’a Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Eşref Savaş Başcı ve diğer bazı öğretim görevlileri de eşlik etti.

Kendisine hediye edilen karakalem portreyi çok beğendiğini belirten Başkan Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Amerikalı Taylor ve beraberindekilere teşekkür etti.

EY AŞK! SEN NELERE KÂDİRSİN!

Amerika'nın Kansas eyaletinde yaşayan ve üniversite yıllarında güreş sporuyla uğraşan Stacy D. Taylor’ın hayatı, 2010 yılında ülkesinde düzenlenen bir güreş turnuvasında Dodurgalı Özden Yılmaz’la tanışmasıyla bir anda değişti.

Turnuvada tanışıp âşık olduğu Türk sporcu Özden Yılmaz’la iletişimi kesmeyen Taylor, ilerleyen süreçte Dodurga’ya gelerek sevdiği adamın yaşadığı yerleri görme ve tanıma şansı buldu.

Yılmaz'ın evlenme teklifine kayıtsız kalmayan Taylor, aşkı için ülkesinden ve mesleğinden vazgeçti. Müslümanlığı seçerek evlendikten sonra Özden Yılmaz’ın esnaflık yaptığı Dodurga’da yaşamaya başlayan Taylor, burada sadece eşi ve okuldaki İngilizce öğretmeni hemcinsi ile konuşabiliyordu.

Taylor daha sonra, eşinin akrabasının vasıtasıyla başvurduğu Hitit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sürekli Eğitim Merkezi’ndeki ücretsiz İngilizce kurslarında öğretmen olarak ders vermeye başladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim