ABD’nin başkenti Washington yakınlarında Türkiye tarafından yaptırılan Amerika Diyanet Merkezi bu ülkedeki ve bölgedeki Müslümanlar için cazibe merkezi haline gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nisan ayında açılışı yapılan merkezde çalışan Bursalı Orhan Vatansever önceki günlerde Çorum’a gelerek dostlarıyla buluştu.

Türk Amerikan Milli Komitesi’nde ülkemiz için önemli davalarda Türk toplumuna hizmetler de veren Orhan Vatansever, ÇORUMHABER’e de nezaket ziyaretinde bulundu.

ABD’de kendisini ziyaret eden bazı Çorumlu dostlarını görmek amacıyla ilimize geldiğini dile getiren Orhan Vatansever, bu kapsamda Zorlu Oto başta olmak üzere bazı esnafları gezdiğini, ilimizin tarihi ve turistik yerleri ile Organize Sanayi Bölgesi’ni görme imkanı bulduğunu ve ilimizden etkilendiğini kaydetti.

ABD’de ticaretle de uğraştığını ve ilimizin sanayi altyapısını beğendiğini kaydeden Vatansever, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çorumlulara misafirperverliği için teşekkür etti. Vatansever, “Beni de ABD’de bir hemşehriniz olarak kabul edebilirsiniz. Washington’a gelecek tüm Çorumluları merkezimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim