Osmancık doğumlu olan Ahmet Kaya yaklaşık 12 yıldır Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini başarıyla sürdürüyor.
Belediye başta olmak üzere Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf örgütleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sürekli işbirliği içerisinde uyumlu bir çalışma yürüten Ahmet Kaya, Amasya’nın turizmde kat ettiği aşamanın en büyük pay sahiplerinden birisi…
Amasya’nın Harşena Dağı ile Kral Kaya Mezarları’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınmasını da sağlayan isim olan Çorumlu bürokrat, turizm medyasıyla kurduğu sağlıklı iletişim sonucu kenti sık sık gündemde tutmayı başarmış.
Ekibiyle birlikte ortaya koyduğu projelerle Amasya’yı kongre turizminde de iddialı bir konuma taşımayı başaran Ahmet Kaya, son sekiz yılda kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını 3,5 kat artırmış.
2015 yılı sonu itibarıyla turist sayısında yıllık 500 bin rakamına erişen Amasya’nın 2023 yılındaki hedefi ise yılda bir milyon turiste ulaşmak.
Amasya’yı turizmde bir dünya markası yapmak için farklı sloganlar üretmesiyle bilinen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, “Amasya Karadeniz’in Kapadokyası’dır” sözleri ile kamuoyunda dikkat çekmişti. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim