Çorum’da İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda 25 Eylül 2016 tarihinde yapılan Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi’nin 10. olağan genel kurulunda başkanlık görevine getirilen Cuma Aykaç, basın toplantısı düzenleyerek hem yeni yönetimini tanıttı, hem görev bölümü hakkında bilgi verdi hem de yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurdu.
Dernek Başkanı Cuma Aykaç yaptıkları toplantıda Şube Sekreterliğine Altan Kocaseçer, Mali Saymanlığa Kürşat Abid Ahıshalı, Sosyal İşler Sekreterliğine Fazlı Koçak ve Eğitim Sekreterliğine Mümin Aslan'ın seçildiğini bildirdi.
Toplantıda görme engelli vatandaşların yaşadığı sorunlarını da dile getiren Altınokta Körler Derneği Başkanı Aykaç, vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Aykaç, “Trafik ışıklarında sesli uyarı sistemi olmaması, esnafın kaldırımlara tezgah açması, arabaların kaldırımlara park etmesi, otobüslerde duraklardan önce sesli uyarı sistemi olmaması, görme engellilerin takip etmesi için kullanılan sarı çizginin üzerinin araçlarla veya tezgahlarla işgal edilmesi, ağaç, elektrik direği ve trafik levhalarının belirli bir düzene göre dikilmemiş olması, araç parkını engellemek için yapılan mantarların görme engellilerin takılıp düşebileceği seviyede olması, kaldırım yüzeylerinin ve yolların su birikintisi oluşturacak şekilde düz olmaması, trafik levhalarının görme engellilerin çarpabileceği yükseklikte olması, ağaçların alt kısımlarının görme engellilerin çarpabileceği şekilde budanması ve mağazalardan dışarıya yüksek seste müzik yayını yapılması görme engelli bireyler için büyük sorun oluşturuyor. Halkımızdan ve yetkililerden bu konularda daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim