Bu başarıda tüm meslektaşlarımın payı vardır. Yaklaşık 87.000 üyesi olan T.B.B. , 308 üyesi olan Çorum Barosu avukatları olarak bu güvene layık olmak için bundan sonra da üzerlerine düşeni yapacakları sözünü verdiklerini belirten Akpınar, Adliye Sarayı önünde gerçekleştirilen törende, “Bizim tarafımız daima hukuktur, hukukun üstünlüğüdür. Pusulamız; haktır, adalettir. Doğruya doğru demek namus borcumuzdur. Ancak son dönemde yüksek yargının maalesef esen rüzgâra göre tavır alması, avukatların, baroların, hukukun üstünlüğü mücadelesindeki önemini daha da artırmıştır. Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız, bu konu da tüm barolarla birlikte hareket ettiğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.
Yeni adli yıla yerel anlamda da sorunsuz girilmediğini anlatan Akpınar, Çorum Adliye Sarayı’nın hizmete girmesinin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen fiziksel anlamda gereksinimlere cevap veremediğini söyledi. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi için en iyi alternatifin ek bina yapılması olacağını belirten Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, “Ek bina ile ilgili hem bizim, hem de Başsavcımızın girişimleri olmuştur. Bu girişimler sonuçsuz kalmamış talebimiz 2016 yılı yatırım programına alınmıştır. Başsavcılığımızla işbirliği içinde hareket ederek bu sorunu çözeceğimizden eminiz.
Son günlerde gençlerimizi bir bir toprağa veriyoruz. Yaşam hakkı her şeyden yücedir. Hangi sebeple olursa olsun, kan üzerinden yapılan pazarlığa göz yummamız söz konusu değildir. Şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza sabır, başsağlığı diliyorum.
Teröre, hukuksuzluğa karşı adalet paydasında buluşalım ve hep birlikte, bir kez daha “Adalet mülkün temelidir, ülkemizin adaletsiz kalmasına izin vermeyeceğiz” diyelim.
Umarım yeni adli yıl, ülkenin temeli olan Adaletin herkese güven verdiği bir yıl olur” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim