MHP Çorum İl Başkanı Arslan Kaynar ve Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, merhum MHP Lideri Alparslan Türkeş’i 22. ölüm yıldönümünde yaptıkları yazılı basın açıklaması ile andı.

MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen kendisine besledikleri sevginin hiç azalmadığını, sahip oldukları bağlılık ve sadakatin ise hiç eksilmediğini dile getirdi.

“Türkeş, gönül ve dava adamıydı” diye konuşan Kaynar, Başbuğ Alparslan Türkeş’i vefatının 22 yılında rahmet, minnet ve dualarla andıklarını dile getirerek “Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak onu anarken, bir kez daha eşsiz hatıralarıyla dolup taşmaktayız” diye konuştu.

Alparslan Türkeş’in 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfettiğini, attığı her adımının vatan ve milletin yararına olduğunu, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, yüksek ahlâkın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören millî bir öngörünün de temsilcisi olduğunu vurgulayan Kaynar, “O’nun tavizsiz, millî, donanımlı, sağlam ve tutarlı siyaseti, Türkiye’nin geleceği ve Türk milleti için ümit kaynağı olmuştur. Başbuğ’un iki büyük eseri vardır. Bunlardan birincisi Türk siyasî hayatında milliyetçiliğin yegâne siyasi gücü olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. İkincisi ise üzerine titreği, büyük umutlar beslediği ve geleceği emanet ettiği Ülkücü Türk Gençliğidir. Bu iki anıt eser, milliyetçileri ve ülkücüleri, toplumun sıradan bir ferdi olmaktan çıkarmış, onları bir kimliğe, bir aidiyete, bir davaya ve bir sevdaya yönelterek millî ve tarihî sorumlulukla donatmıştır.

Türkiye’ye sahip çıkmanın, Türk milletini yükseltmenin çaresi Türk milliyetçiliği, karşı karşıya kaldığımız güçlükleri yenecek ve ezecek siyasal adres ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Milliyetçi Hareket Partisi, merhum Alparslan Türkeş’ten devraldığı seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye’mizi, 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine inşallah ulaştıracak ve Türk milletinin önündeki tüm engelleri yıkacaktır. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum. Merhum liderimizin kabrinin nur, mekânının Cennet olmasını Cenâb-ı Allah'tan diliyorum. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

MHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan da, Alparslan Türkeş'in 22. ölüm yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınlayarak “Türkeş gerçek bir vatan sevdalısıydı” dedi.

Türk milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olan Türkeş’i özlemle ve saygıyla andıklarını kaydederek Onun fikirlerinin ne kadar değerli olduğunu bugünlerde çok daha iyi anladıklarını, öngörü ve uzak görüşlülüğünü geniş vizyonuyla birleştiren Başbuğ Alparslan Türkeş’in devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş tarihi bir şahsiyet olduğunu kaydetti.

Onan, hayatı boyunca Türk siyasetine yön veren, Türk milleti ve dünyasına hizmet eden, devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakârlığa göğüs geren bir devlet adamı olan Türkeş’in Türk dünyasının bilge lideri olduğunu da sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim