CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili, emekli Üsbküdar Müftüsü, hemşehrimiz İhsan Özkes, son zamanlarda din duygularının istismarının akıl almaz boyutlara ulaştığını belirterek, Allah’tan başka kimseden korkmaması gereken din görevlilerinin de kendilerini savunamaz duruma düştüklerini söyledi.
İhsan Özkes, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri savundu:
“İstanbul Esenler ilçesi Ashabı Kiram Camisinde veli toplantısı yapılıyor. Sadece erkek öğrencilerin babalarıyla yapılan bu toplantıda mihrap tarafına sandalye, masa konuluyor. Okul müdürü ve yanındakiler bu protokol masasında yer alıyor.
Ey Görmez, Allah rızası için gör artık bunları gör.

İKİ MİLLETVEKİLİNİN AKIL ALMAZ SÖZLERİ
Düzce’de ‘neler oluyor’ dedirten şeyler oluyor. ‘Allah’ın tüm vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var’ diyen Düzce AKP Mv. Fevai Arslan, sonra da ‘Hz. İbrahim tabii ki benim, Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim’ diyen Düzce AKP Mv. İbrahim Korkmaz çıkmıştı. Şimdi de Düzce Kaynaşlı’da Hasan Mezarcı’nın İsa Mesih olduğunu, kendisinin de onun havarisi olduğunu iddia eden bir imam konuşuluyor. Diyanet olayın üzerine örtmeye çalışıyor. Bu imamı hangi siyasetçiler koruyup kolluyor?

DİN GÖREVLİLERİNİN SENDİKALARI SUSKUN
AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma din görevlilerine ‘Diyanet özellikle kimi konuşmacıları ya da görevlendirdiğiniz imamların, Kur’an kursu hocalarının tamamının zihinleri sülfürik asit dolu. Bunları nasıl temizleyeceksiniz’ diye hakaret ediyor. Ancak din görevlilerinin sendikaları iktidar partisi milletvekiline cevap vermekten kaçınıyorlar. Tıpkı ‘Eşcinseller de imam olabilirler’ diyen AKP Sivas Milletvekili Nursuna Memecan’a da bir şey diyemedikleri gibi. Allah’tan başkasından korkmaması gereken din görevlileri dahi kendilerini savunamaz hale geldi. Din görevlilerine hakaret eden Uçma’yı kınıyorum. Bu kadar uçmasın kendisine şifalar diliyorum.

FİL SURESİNİ SİYASETE ALET EDİYOR
AKP Denizli il kongresinde Davutoğlu’nun da bulunduğu salonda İl Başkanı Avni Örki, partililerinin seslerini Kabe’yi koruyan ebabil kuşlarının çığlıklarına benzeterek ‘Bu salondan yükselen ses, Kâbe-i Muazzama’yı yıkmaya gelen Ebrehe’nin fillerinin yüreğine korku salan ebabil kuşlarının çığlıkları gibi’ ifadelerini kullandı.
Hele bakın şu densize!
Fil Suresini kendi siyasetine alet ediyor, Allah’ın ayetindeki mucizeyi alaya alıyor. Bunlar Kabe’deki Osmanlı revaklarının yıkılmasını seyretmediler mi, hatta yandaş şirketlerince bu revaklar yıkılmadı mı? Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve devlet malını aşırmaya alkış tutanlar nerede, Ebabil kuşları nerede?

UHUT’TAKİ HZ.MUHAMMED’E BENZETİLEN KİM?
Abdülkadir Selvi ‘Erdoğan-Davutoğlu uyumu sürdüğü sürece Anayasa'yı da değiştiririz, Başkanlık sistemini de getiririz. Yeter ki, Uhut’taki okçular gibi ganimet peşine düşüp yerlerimizi terk etmeyelim’ diyor. Uhut’taki Hz. Muhammed’e benzetilen kim oluyor? Mekkeli Müşriklere ve başlarındaki Ebu Süfyan’a benzetilen kim oluyor? Ganimet: Savaşta düşmandan alınan maldır. Benzetmedeki ganimet nedir ve kimlerden alınmaktadır? Yoksa milletin malına ganimet olarak mı bakıyorlar? Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı mevkilerini halkla savaş mevzileri olarak mı görüyorlar? Selvi’nin bu benzetmesinde ganimet peşine düşen Erdoğan mı Davutoğlu mu? Selvi’nin uyarısı hangisine?

TÜRGEV İSTEYİNCE…
Üsküdar Ünalan Mah. 72 pafta, 1119 ada ve 45 ve 46 parsellerde 38.520 m2 yüz ölçümlü taşınmazda yıllardır kiracı olarak bulunan bir spor tesisi vardı. Apar topar hukuka aykırı bir şekilde buradan tahliye ediliyor.
TÜRGEV 12.11. 2013 tarihli yazı ile Maliye Bakanlığından 30 yıllığına burayı istiyor. İddiaya göre Bilal Erdoğan taşınmazı gezdikten sonra tahliye hızlandırılıyor. Mehmet Akif Ersoy yaşasa sanırım şöyle derdi: Bir Bilal uğruna ya Rab ne tesisler batıyor.”
Editör: TE Bilisim