CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili, emekli Üsküdar Müftüsü, hemşehrimiz İhsan Özkes, Halifeliğe doğru giden yolun taşlarının döşenmeye başlandığını söyledi.
İhsan Özkes, TBMM’de yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri savundu:
“77 milyonun derdi ile Davutoğlu ve abisinin derdi başkadır. Onların derdi başkanlıktır, milletin derdi ise gayet masum bir istektir ki o da insana yakışır bir hayat sürmektir.
Muktedirler bir şey istiyor ve kendi isteklerini milletin istekleri gibi gösteriyorlar. Sonra da ‘ne yapalım millet istiyor, millet iradesi böyle’ diye göstermekte iyice ustalaştılar. Nitekim dünkü grup toplantısında Davutoğlu “millet iradesi ne derse başkanlık sistemi de dahil milletin iradesi ne derse yaparız” diyor. Bunu duyan da sanki ‘Davutoğlu ve abisi istemiyor da millet istiyor, onlar da ne yapsınlar başkanlık sistemini istemek zorunda kalıyorlar’ sanacaktır.
‘Siz istiyorsunuz tabi ki biz de yapacağız’ diyerek milleti gaza getirmek istiyorlar. Diyelim ki aziz milleti ikna ettiler ve başkanlık sistemini de getirdiler. Altı ay geçmeden ‘bu millet halifelik istiyor. Halifelik hem ülkemiz için hem de İslam dünyası için kaçınılmazdır. Zaten öteden beri milletin halifelik istediği malum. Milletin iradesine karşı duramayız’ derlerse hiç şaşmayınız.
Ülkede dini motifli tek adam figürü çiziliyor ve bunun hukuki yapılanması oluşturulmak isteniyor. Dokunulmaz olan, yaptığından sorumlu olmayan, Allah adına icraat eden ve cezalandıran bir halifelik modeline doğru yol alıyoruz. Halifeliğe doğru giden yolun taşları döşenmeye çoktan başlanmıştır.
Ben buradan tarihe bir not düşmek için bu açıklamayı yapıyorum. Adeta malumun ilamını yapıyorum.
İşte yazılıp çizilenlerden bir kaçı:
‘Hilafet Türkiye önderliğinde yeniden gündeme gelmelidir.’
‘Hıristiyanların dini lideri papa Hıristiyanların başında, ya bizim biz Müslümanların dini lideri HALİFE’miz nerde? HİLAFET HİLAFET HİLAFET’
‘Halifelik Geri Gelsin, Türkiye ileri gitsin’
‘Gerekirse hilafet tekrar gelmeli’
‘Tayyip beyden Obama yardım talep etmiş. Bu da gösteriyor ki tüm büyük devletlerin şuur altında Türkiye Başbakanı Halife kabul ediliyor’
‘Makedonya’nın One Minute’ den sonra İslam coğrafyası için Halife diye andığı tek lider o’
‘Erdoğan Halifeyi ruyi zemindir.’
‘Erdoğan’ı halife olarak tanıyor ve biat ediyorum.’
‘Başbakan halife olarak dünyaya geldi.’
‘Osmanlı dirilsin, Erdoğan’ı halife seçelim.’
Türkiye’nin geldiği nokta bu.”
Editör: TE Bilisim