Üniversite’nin Çorum’un tüm dinamikleri ile yakın diyalog halinde olduğunu ve hemen her fırsatta pek çok konuda ortak çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Rektör Alkan, “Hepimiz Çorum’un bir parçasıyız. İlimizin gelişmesi ve topluma yarar sağlamak adına her türlü projede üzerimize düşen görevi yapmaya gayret ediyoruz. Hitit Üniversitesi olarak birincil hedefimiz bulunduğumuz bölgeye en üst düzeyde katma değer sağlamak. Bu düsturdan hareketle de çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Üniversite’nin ilçelerdeki meslek yüksekokulları ile de etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Rektör Alkan, bölgenin koşullarına uyumluluk gösteren, istihdam odaklı ve aynı zamanda ihtiyaçları karşılayan bölüm/program açmaya özen gösterdiklerini ifade ederek ilimizdeki tarım ve hayvancılık potansiyeli dikkate alınarak Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu bünyesinde Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’nın açıldığını hatırlattı.
Çorum Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı Özgün ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Oda olarak Üniversite ile her zaman ortak projeler geliştirmeye hazır olduklarını ifade etti.
(Recep SERBES)
 
Editör: TE Bilisim