Tanıtım toplantısına Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yanı sıra Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelişmiş ülkelerin başarılarının gerisindeki en önemli unsurlardan birinin de kurdukları güçlü eğitim sistemi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her mesele gibi eğitimin de içinden çıktığı toplumun vasatını yansıttığını ifade ederek, “Küresel seviyede iddia ve donanım sahibi olmayan bir eğitimin millîlik vasfı boş sözden ibarettir. Milletler, eğitime kendi renklerini verirken aynı zamanda orada dünyaya söyleyecek sözlerini de ifade eder. Eğitimde çok ileri gidip de ekonomide çok geri kalmış veya tam tersi toplum örnekleri bulmak pek mümkün değildir.” dedi.

(Recep SERBES) tin Erkan’a teşekkür eder, eğitimin ilimiz esnafına katkı bulunmasını dilerim.” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan’ın konuşmasının ardından Ticaret Bakanlığı Uzmanları Faruk Çankaya ve Mehmet Yasir Herdem tarafından katılımcılara e-ticaret ve e-ihracat süreçleri hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim