CHP Milletvekili Tufan Köse, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, diğer başkan adayları Hasan Suvacı ve Av. Nihat Ahıskalıoğlu ile çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısında konuşan Suludere, “Hedefimiz 2019 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni il genelinde açık ara birinci parti yapmaktır. Yerel seçimlerde uyum içinde çalışacağımız tüm belediyeleri kazanıp yerel iktidarımızı sürdürmek için aday oldum” dedi.

Yaklaşık 5,5 yıl merkez ilçe başkalığında ve partinin yönetim kurulu kademelerinde görev yaptığını belirten Suludere, göreve geldiği 25 Mart 2012'den bugüne kadar aktif siyaset yaptığını anımsatarak, bu süreçte ilçe başkanı olarak 6 seçim geçirdiğini dile getirdi.

30 Mart 2014 yerel seçimleri, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve16 Nisan 2017 referandum seçiminde İlçe Başkanı olduğunu kaydeden Suludere, “Seçimlerde gerek tecrübem ve birikimimle gerek becerimle bu işin üstesinden geldim. Ve bu inançla ve birikimimle il başkanlığına adayım” dedi.

Hedefleri olan bir il başkan adayı olarak birleştirici güç olmayı başaracağını ifade eden Suludere, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Gün, birlik günüdür. 2019 yılı ülkemizin, şehrimizin kaderini doğrudan etkileyeceği bir yıl olacaktır. Bu bilinçle daha aktif, daha etkin bir yönetim kurulunun oluşmasına kayıtsız kalmamak adına yol arkadaşlarımla birlikte il başkanlığına talibim.

Gerek partimizin değerli üyelerine gerekse toplumun tüm kesimlerine, hemşerilerime daha etkin ve gündemi takip eden değil, gündemi takip edilen, fikirleri daha genç, insan emeğinin daha aktif olduğu çalışkan bir il başkanı ve yönetim kurulumla göreve talip olduğumuzu buradan ilan ediyorum.

Bütün bunları gerçekleştirebilmek için ben ve ekibim; gençliğimizle, üretkenliğimizle iktidarı hedefliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceği için yürüyeceğimiz bu yolda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri bize ışık tutacak ve Altı Ok'un ilkeleri bize yol gösterecek ve onurlu mücadelemizde bize güç verecektir.

Atatürk'ün bize emanet ettiği en önemli mirası olan Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmak için, birbirine destek olarak çalışan bir ekip olma bilinciyle 'Biz birlikte güçlüyüz! Biz varız, birlikte yaparız!’ diyoruz.

Birlik ve beraberlik için Çorum’un birleştirici gücü olmaya geliyoruz.

‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ sözünü hayat felsefemiz yaptık. Tek gerçeğimiz ve geleceğimiz Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye’dir.

Demokrasi mücadelesine katkı için, özgürlük mücadelesine katkı için, insan hakları ve insanca yaşam hakkı için, şehrimizde yaşayan insanların yaşam tarzlarına saygı için, laik ve demokratik bir Türkiye için CHP il başkanlığına adayım.

Hedefimiz 2019 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni il genelinde açık ara birinci parti yapmaktır. Yerel seçimlerde uyum içinde çalışacağımız tüm belediyeleri kazanıp yerel iktidarımızı sürdürmek için aday oldum.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim