HDP Çorum İl Başkanı Ali Akkaya, Türkiye’nin diktatörlüğe razı edilebilmesi için “suikast” planları uydurularak yeni bir “mağduriyet” olgusu yaratılmaya çalışıldığını, HDP’nin barajı aşmasıyla bu oyunların bozulacağını söyledi.
Seçim günleri yaklaştıkça AKP’nin halktan oy devşirme uğruna olmadık yalan ve hilelere başvurduğunu öne süren Ali Akkaya, gündemin hızla değiştirildiğini, Cumhurbaşkanı’nın kızına suikast girişimi haberlerinin de bunun son örneği olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlık yeminini ve asli görevini unuttuğunu, meydanlara inip, halkın kafasında mağduriyet olgusu oluşturarak AKP’ye oy istediğini anlatan Ali Akkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“SOYGUNDAN, VURGUNDAN BAHİS YOK”
“Sayın Cumhurbaşkanı her nedense ülkedeki gezilerinde bir ucu da kendine dokunan soygundan ve vurgundan hiç mi hiç bahsetmiyor. Bunların hepsi iftira demişti. Ayakkabı kutularında bulunan paraları paralel yapı koymuştu. Bunlar onların işiydi. Ama sonradan bu paralar sahiplerine faiziyle birlikte geri verildi. Bu davaların hepsinin üstü kanunsuz bir şekilde örtüldü.”
Milletvekillerinin yaralandığı itiş-kakış arasında dikkatörlük yasalarının meclisten geçirildiğini, AKP hükümetinin, iç güvenlik paketine karşı olan HDP ile MHP’yi bir birine düşürmek için sinsi planlar yaptığını, üniversitelerin savaş alanına dönüştürüldüğünü belirten HDP İl Başkanı Akkaya, “Bir yandan çıkardıkları yasaların gerekliliğini kanıtlamaya çalışıyorlar, diğer yandan da halk kargaşadan bezip AKP’ye oy versin hesabı yapıyorlar. HDP’li ve MHP’li gençler bu tuzağa düşmemelidir” ifadesini kullandı.

“YİNE OYALAMA TAKTİĞİ GÜDÜYOR”
“Çözüm süreci, Kürt sorunu; Alevi sorunu, siyasi tutuklamalar, İş cinayetleri, İşsizlik ve kadın cinayetleri hala bu ülkenin baş gündemi olarak yerinde dururken hükümet konuşmanın ötesinde bu sorunlarla ilgili olarak hiçbir ciddi çözüm arayışı içine girmiyor.” diyen Ali Akkaya, görüşlerini şöyle dile getirdi:
“AKP hükümeti yine bir önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de oyalama ve boyalama taktikleriyle seçime girmeye kilitletmiş kendisini. Sorunları erteleyerek halkı yanıltmaya çalışıyor.
Soma’yı hatırlayan var mı? Orada ölen insanların yakınlarına ne oldu. İşçilerin iş koşullarının iyileşmesi için hangi yasalar çıkarıldı? Soma’da kömür ocağını işleten patron şimdi ne yapıyor? Her şey unutulup gidiyor.” (ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim