Vakıf Cemevi’nde dün gerçekleştirilen tanıtıma Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Çorum Alevi Kültür Merkezi Başkanı Sultan Yıldırımgök ve çok sayıda davetli katıldı.
Gösterimden önce bir konuşma yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, belgeselin hazırlanmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Vakıf Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy da emeği geçenlere teşekkür ederek, Alevi kültürünü gelecek kuşaklara aktaracak önemli ve başarılı bir çalışma yapıldığını belirtti.
Çekimleri Selim Kefçeli tarafından gerçekleştirilen ve 2 CD ile 1 kitaptan oluşan belgeselde, Kızılırmak ve Yeşilırmak arasındaki bölgede yaşayan Aleviler’in bütün izleri araştırılarak, akademik bir disiplin içinde tüm kültür değerleri kayıt altına alındı.
Kırşehir, Çorum ve Amasya illerini kapsayan “Aleviliğin İzleri” isimli belgesel tam 10 ayda tamamlandı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Alevi Enstitüsü siyaset bilimcilerinin de katkı sağladığı belgesel, izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim