Orta vadede Türkiye’de bir yatırımı da öngören ortaklık anlaşması, Satake Yönetim Kurulu Başkanı Toshiko Satake ve Alapala Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Görkem Alapala tarafından imzalandı.
Anahtar teslimi pirinç işleme tesisleri ve optik ayırıcılar konusunda dünya lideri olan Satake Corporation, toplam 6 sektörde faaliyet gösteriyor, cirosu ise 1 milyar doların üzerinde.

Japon Satake Corporation ve Alapala Grubu ortaklık anlaşması imzaladıklarını duyurdular.
Bu ortaklığın her iki grubun üretimlerini, kaynaklarını, uzmanlıklarını, tecrübelerini ve satış ağlarını birleştirebilmeleri adına mükemmel bir fırsat olduğu belirtildi.
İki grubun ortaklığı, ortak üretim adına karşılıklı lisans, ortak şirket ve fabrika kurulması, karşılıklı distribütörlük, satış pazarlama çalışmaları dahil olmak üzere birçok fonksiyonu içeriyor.
Orta vadede Türkiye’de yapılacak yeni bir yatırımın da yer aldığı bu anlaşmayla istihdam ve ihracat yönünden Türkiye ve Çorum ekonomisine ciddi katkılar sağlanacak.
Satake Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Toshiko Satake, konuyla ilgili; ‘‘Her iki şirketteki AR-GE, imalat, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerdeki dev güçlerimizi birleştirerek; tahıl işleme endüstrisindeki uluslararası işletmemizi genişletme fırsatına sahip olmaktan dolayı çok mutluyuz’’ açıklamasında bulundu.
Alapala Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Görkem Alapala; ‘‘Bu ortaklık Alapala ve Satake’nin sinerjileri ve tecrübeleriyle birlikte, her iki şirketin sektöre benzersiz hizmetler sunmasını sağlayacaktır’’ şeklinde görüşlerini bildirdi.

SATAKE CORPORATION HAKKINDA:

1896 yılında Japonya’da kurulan, Satake Corporation, Japonya merkez olmak üzere;
ABD, İngiltere, Avusturya, Brezilya, Çin, Endonezya, Vietnam, Tayland ve Myanmar dahil 10 ülkedeki fabrikalarında toplam 140 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Anahtar teslimi pirinç işleme tesisleri ve optik ayırıcılar konusunda dünya lideri olan Satake Corporation, toplam 6 sektörde faaliyet gösteriyor.
Satake Corporation’un global düzeyde 3000’in üzerinde çalışanı ve 1 milyar dolar üzerinde cirosu bulunuyor.




Editör: TE Bilisim