Halil İbrahim Kaya’nın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında İskilip İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya ve Uğurludağ İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Vural tarafından akraba evliliğinin araştırılması için önerge verildi.
Kaya ve Vural tarafından verilen önergede, “Günümüzde halen devam etmekte olan yakın akraba evliliklerinin bilimsel verilerle yanlış olduğu tespit edilmesine rağmen devam ediyor olması toplumumuz üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır.
Yeni yeni hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlamakla birlikte engelli bireylerin çoğalmasına neden olan bu toplumsal problemin kamuoyunda yeterince bilinmediği ya da önemsenmediği anlaşılmaktadır.
Halkımın bilinçlenmesi ve bu toplamsal yarayı sarmak açısından ilimiz ve ilçelerimizdeki akraba evliliklerine bağlı hasta sayıları biliniyor mu? Bu konu ile ilgili elimizde istatistik bilgileri var mı? Sorunun ortadan kalkması ile ilgili önemleri alan kurum ve kuruluşlar var mıdır? Varsa hangileridir? Alınan tedbirler nelerdir?” ifadelerine yer verildi.
(Taner ŞİMŞEK) 
 
Editör: TE Bilisim