AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bugün sabah 08.00'dan itibaren başlayacak, 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00'a kadar aday adaylığı başvuruları tamamlanmış olacak” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında parti genel merkezindeki Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası alınan kararlara ilişkin açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, “Bugünkü MKYK toplantısında da Genel Başkanımız, Başbakanımız hükümet kuruluşuyla ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Daha sonra seçim işlerini görüştük. Bildiğiniz gibi seçim takvimi başladı. 1 Kasım’da seçim olacak, kısa bir süre iki ay yaklaşık ve partilerin yapacağı çok iş var. Seçim Kanunu gereği, Seçim Kurulu’na bildirilmesi gereken kararları aldık. Tabii partilerin hangi seçim çevrelerinde seçime katılacağını bildirmeleri gerekiyor. Ayrıca aday tespit ve sıralaması ile ilgili hangi yöntem yürütülecek. Biz daha önce de olduğu gibi yine merkez yoklamasıyla adaylarımızı belirleyeceğiz ve sıralamayı yapmış olacağız. Başvurularla ilgili, başvuruları aslında hafta sonu olmasa başlatacaktık ama bugün aday adayı başvuruları başlayacak partimizde ve kısa bir süre 4 gün, 3 Eylül Perşembe akşamına kadar aday adaylığı başvuruları tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.
Kamu görevlileri ile ilgili takvimi Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığını hatırlatan Atalay, bu kişilerin bugün istifa etmesi gerektiğini, ödemelerin aynen 7 Haziran seçimindeki gibi erkek adaylar için 5 bin lira, kadın adaylar için 2 bin 500 TL olacağını, engelli aday adaylarının ise bir ödeme yapmayacağını dile getirdi.
AK Parti Genel Merkezi ve bütün il başkanlıklarına başvuruların yapılabileceğini anlatan Atalay, “Başka illerde aday adayı olacaksa bile herhangi bir ilimizden de yapabilir, herhangi bir il başkanlığımıza başvurularını aday adayları yapabilirler” şeklinde konuştu.
Seçim takvimi ile ilgili esas olanın ‘aday adaylığı’ olduğuna dikkati çeken Atalay, “Partimiz tabii yine komisyonlar kuracak. Bu değerlendirmeleri yapacak. Yüksek Seçim Kurulu son aday listelerinin seçim kuruluna teslimi olarak 18 Eylül akşamını verdi, dolayısıyla bütün çalışmalar tamamlanacak ve 18 Eylül akşamına kadar YSK’ya partiler aday listelerini sunmuş olacaklar. Kesin listelerin yayınlanması var, partiler için önemli olan 18 Eylül tarihi” dedi.
(İHA)
 
Editör: TE Bilisim