Taş, “Bu karanlığı aydınlığa çevirebiliriz. Ülkede bir karamsarlık havası oluşturulmaya çalışılıyor. ‘AKP’yi yenemeyiz, bunlar gitmeyecek’ deniliyor. Artık AKP yenilmez algısını bir kenara bırakmalıyız” dedi.

AKP’nin bu ülkede dört defa yenildiğini söyleyen Taş, “İlk olarak 2013’ün Haziran’ında, yani Gezi’de AKP’yi yendik. Ne yazık ki, AKP bu durumu bir şekilde sandıkta kendi lehine çevirdi. AKP’yi ikinci kez 7 Haziran’da yendik. Burada da bizler barışı koruyamadık. AKP, baskılar ve katliamlar eşliğinde bu durumu 1 Kasım’da kendi lehine çevirdi. Üçüncü kez 16 Nisan’da yendik. Devletin “evet”ine karşı halkın “hayır”ı kazandı. Burada da YSK eliyle bir darbe yapıldı. AKP’yi dördüncü kez ise adalet yürüyüşünde yendik” şeklinde konuştu.

ÖDP Genel Başkanı Taş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“AKP, kendisine muhalefet eden herkese “vatan haini” diyor. Bize “vatan haini” diyenler, daha milletvekili olmadan Beyaz Saray’da ağırlanmıştı.

Devrimcilerin dindarlarla hiçbir sorunu yok. Devrimciler, siyasal İslamcılarla mücadele eder. Laiklik demek aslında dinin de özgürleşmesi demektir.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim