CHP Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, AKP iktidarıyla birlikte Türkiye’de kadına bakış açısının kökten değiştiğini, bu değişikliğin ise kadın cinayetlerinde %1400’lük artışa neden olduğunu söyledi.
CHP Kadın ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Kadına Şiddete Hayır’ konulu basın açıklamasında konuşan Melda Özüdoğru, Türkiye’nin AKP iktidarıyla birlikte Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını dile getirdi,
Türkiye’nin AKP iktidarıyla birlikte kadınları sadece cinsel birer obje olarak gören bir Ortaçağ zihniyeti yaşadığını özellikle vurgulayan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru açıklamasında şöyle dedi:
“Geçen hafta hunharca katledilen Özgecan’ımız ve daha birçok kadın ve çocuklarımızın sanki kaderleriymiş gibi olağan hale gelen cinsel taciz, tecavüz ve cinayetlerin ülkemizde bu denli artmasındaki asıl neden kadına bakışın kökten değişmesidir.
Ülkeyi yöneten en etkili ağızdan çıkan ‘kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz’ sözleri kadının düşünen bir beyni olduğunun ötelenmesi, sadece fiziksel görünümüyle değerlendirilmesi Ortaçağ zihniyeti değil de nedir?
Kadın denildiğinde sadece ve sadece cinselliği ön plana çıkaran Ortaçağ zihniyetindeki kafalar kadını giyim kuşamıyla aşağılar, gülmesiyle aşağılar, hamile kadının sokağa çıkmasını aşağılar, dışarıda çalışmasını aşağılar, kadının bedeni hakkında kararlar verirler. Kadının vermesi gereken bütün kararları kendilerinin vereceğine inanmışlar ve öyle de yaptıkları için bugün kadın cinayetlerinde %1400 artış olmuştur. Oysa Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran felsefe ve kadına bakış açısı şöyle der: ‘Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin?’ Bu söz bize her şeyi anlatıyor. Ülkemiz son 12 yıldır bu görüşten uzaklaştı. Ne zaman kurucu önderin izinden gidersek bu sorunlar son bulur.” (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim