Önceki gün gerçekleştirilen ziyarette Mustafa Gül ve Eğitim-Sen Şube Yöneticileri, geçtiğimiz günlerde tamamlanan kongre sürecinin ardından göreve gelen CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere ve CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender’i tebrik ettiler.

CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin “kurucu unsuru” olduğunu vurgulayan Eğitim-Sen Şube Başkanı Gül, CHP İl Örgütü’nün yeni yönetimine başarı dileklerini iletti.

CHP İl Başkanı Suludere ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gül ve beraberindekilere teşekkür etti. Suludere, 15 yıllık AKP iktidarında eğitimin âdeta bir yap-boz tahtasına çevrildiğini belirterek, “Türkiye’de en hızlı değişen şey eğitim sistemi. Sistem sık sık değişse de eğitimin kalitesi nedense hiç yükseltilemedi. Son yıllarda eğitimin içeriğinden sınav sistemine kadar birçok temel değişiklik yapıldı. Siyasi beklenti ve kaygılarla yap-boza dönen eğitim sisteminin kurbanı ise ne yazık ki hep öğrenciler oluyor.” dedi.

CHP İl Başkanı Suludere, Türkiye’de eğitimin ruhunu oluşturan ideoloji temelli eğitim felsefesi yerine insan odaklı bir eğitim felsefesi geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim