Çorum Belediyesi’nin AB projeleri kapsamında hazırlamış olduğu “Akıllı Şehir İçin Yol Haritası” projesinde eşleştiği Macaristan'ın Szarvas ve Litvanya'nın Telsiai şehirlerinden gelen heyetler, Anitta Otel’de düzenlenen “kardeş şehir ve iyi niyet protokol anlaşma imza töreninin” ardından Belediye’ye geçerek Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile görüştü.

Litvanya Büyükelçisi Audrius Brüzga, Litvanya-Telsiai Belediye Başkanı Kestutis Gusarovas, Macaristan-Szarvas Belediye Başkanı Mihaly Babak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Bayraktar tarafından gerçekleştirilen ziyarette projenin diğer katılımcılarından olan Çorum TSO Başkan Yardımcısı Turgut İlgü ile HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Aşgın, 2018 yılında hayata geçirilen proje ile Çorum'a önemli kazanımlar sağladıklarını dile getirdi.

Proje kapsamında farklı kesimlerden temsilcilerden oluşan “sürdürülebilir bir şehir için akıllı şehir platformu” oluşturduklarını söyleyen Aşgın, kentteki çocuk ve gençlerin şehir yaşamındaki sorunlarına ilişkin tespitlerini öğrenmek amacıyla Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Yarışması düzenlediklerini dile getirdi.

Aşgın, “Akıllı şehir, bir yandan mevcut ve gelecek nesillerin ekonomik, sosyal, çevresel ve kültürel ihtiyaçlarını gözetirken, diğer yandan da yaşam kalitesini, hizmetlerin verimliliğini, çeşidini ve hızını artırmak için bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmayı hedefleyen yeni bir şehircilik anlayışıdır” dedi.

Szarvas Belediye Başkanı Mihaly Babak ise 3 şehrin birlikte hareket etmesi için tohum ektiklerini, bundan sonraki süreçte tohumun büyüyeceğini söylerken, Telsiai Belediye Başkanı Kestutis Gusarovas da “Proje süresince edindiğimiz tecrübelerimizi paylaştık. Tecrübelerimiz bizleri daha iyi noktalara getirdi. Umarım bundan sonra da proje çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim