Programın açış konuşmasını yapan Öğr. Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Hekim, yurdun düşman işgal girişimine maruz kaldığı, Anadolu insanının korku ve ümitsizlik içinde kurtuluş çaresi aradığı bir ortamda İstiklal Marşı’nın yurt insanını heyecanlandırdığını ve bağımsızlık ateşini güçlendirdiğini ifade etti.

Hekim, gerek insani, gerek edebi kişiliğiyle ömrü boyunca bu ülkenin müstakbel gençliğine örnek bir hayat yaşayan Mehmet Akif’in azmi, vefası, dürüstlüğü ve merhametiyle, bağımsızlık mücadelesinin sadece cephede değil, aynı zamanda yüreklerde verilmesi gerektiğini de öğrettiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından İstiklal Marşı’nın kabulü isimli oyun koro eşliğinde oynandı. Türk Dili ve Edebiyatı eski öğretmeni Ali altun’un senaryosunu yazdığı, Öğr. Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Zehra Mine Baran Gündoğdu ve Selim Ümütlü’nün yönettiği, Okul müzik öğretmeni Fulden Çınar’ın öğrencilerinden oluşan koronun müzikal katkı sağladığı, ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin okunduğu oyun büyük beğeni gördü. Oyunun ardından düzenlenen yarışmalarda derece alanlara ödülleri verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim