AK Parti Çorum İl Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde işitme engelli vatandaşlarla farkındalığı artırmak ve kolay iletişim kurmak amacıyla açılan işaret dili kursu açıldı. AK Parti’nin çeşitli kademelerinde göreve yapan ve çoğunluğu bayan olan 50 partilinin katıldığı kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifika verilecek.
AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, siyasi partilerin görevinin sadece ülke yönetiminde söz sahibi olmadığını belirterek, siyasi partilerin en önemli görevlerinden birisinin de sosyal sorumluluk projeleri hazırlayarak bunları hayata geçirmek olduğunu söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü kayıtlarına göre dünya nüfusunun yüzde 10’nun engellilerden oluştuğunu belirten Bekiroğlu, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 12 olduğunu kaydetti.
Türkiye’de 3.5 milyon işitme engellinin olduğunu açıklayan Bekiroğlu, “Engelli kardeşlerimizle farkındalığı artırmak ve kolay iletişim kurmak ve onların sorunlarını daha iyi anlayabilmek için bir çalışma başlattık. Amacımız işitme engelli arkadaşlarımızın toplumda yaşadıkları problemlere yardımcı olabilmek. Engelli kardeşlerimizle toplum arasında köprü oluşturarak iletişimlerini güçlendirmek ve onlarla birlikte yol yürümek. Kursa katılan partililere 120 saat eğitim verilecek. 50 kişi kursa müracaat etti. Başarılı olan partililer sertifika vereceğiz. Bugüne kadar engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.
Toplumsal bir proje olan kursun gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Bekiroğlu, yeni bir bismillah diyerek kurs çalışmalarına başladıklarını ifade etti.
AK Parti Çorum milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt ise, projeyi önemsediğini belirterek, “Kadın eli değecek projeler yapıyoruz. Proje kapsamında işitme ve engellilere yönelik bir sinema filmi de var. Biz engellilerin emrindeyiz. Engellilerimizin diğer sorunlarında takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim