Mevcut belediye başkanlarının katılmadığı temayül yoklamasında parti teşkilatlarında görevli 993 üye, Çorum Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlığı için başvuru yapan aday adayları için oy kullandı.

Bu sene ilk kez elektronik sistem üzerinden yapılan temayül yoklaması, TBMM Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı’nın başkanlığında İstanbul Milletvekili Nevzat Satıroğlu ve AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Ayşe Tülay Ertürk’ten oluşan heyetin huzurunda gerçekleştirildi.

İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve teşkilat yöneticilerinin de hazır bulunduğu e-temayül yoklaması öncesinde kısa bir açıklama yapan Naci Bostancı, parti olarak Türkiye’nin her yerinde aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirterek, temayül yoklamasının ise teşkilat mensuplarının eğilimlerini öğrenebilmek amacıyla yapıldığını söyledi.

Bu defa temayül yoklamasının tamamen dijital ortamda yapıldığını kaydeden Bostancı, “Elbette ki zorluklarını göreceğiz ama katılımın yüksek olacağına inanıyoruz” dedi.

Bostancı, Çorum’dan ana kademe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu ve mahalle temsilcileri olmak üzere 993 partilinin oy kullanacağını bildirdi.

BELEDİYE İÇİN 9 ADAY ADAYI VAR

Öte yandan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’de 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları sona erdi.

Çorum AK Parti’de Belediye Başkan aday adaylığı için Çorum merkez ve ilçelerden toplam 75 kişinin aday adaylığı için müracaatta bulunduğu öğrenildi.

Çorum’dan aday adaylığı için Mustafa Malkoç, Eyüp Arslan, Halil İbrahim Aşgın, Mürsel Turbay, Mehmet Aykaç, Yakup Keleş, Haşim Ahlatçı, Sinan Bolat ve İlyas Damar’ın başvuruda bulunduğu öğrenildi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim