15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek olan anma programı için her türlü hazırlık tamamlandı.

Dün parti binasında il, merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, bugünden itibaren 15 Temmuz anma programının başladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 11-15 Temmuz tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini belirten Karadağ, bu etkinliklerin valilik koordinasyonunda yapılacağını söyledi. Kendilerinin de bu etkinliklere aktif bir şekilde katılacağını kaydeden Karadağ, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Geçen yıl 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece hain bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Milletimizin bu oyunu bozmasıyla, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın güçlü liderliğiyle büyük bir badire atlatıldı. O gün o duruş gösterilmeseydi bugün belki de ülkemiz parçalanmış, Suriye gibi komşunun komşuya düşman olduğu bir ülkede yaşıyor olabilirdik. Türk milleti olarak bunu asla unutmamalıyız.

Türkiye’de Osmanlı’dan buyana birçok darbe girişimi yaşandı. Ancak hiçbiri 15 Temmuz gibi olmamıştı. Yurtdışı tezgahlı, dış mihrakların maşası bir örgütün yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti büyük bir badireyle karşı karşıya geldi. Milletin uçaklarıyla, silahlarıyla milletin üstüne ateş açılmış, TBMM bombalanmıştır. Hiçbir darbe döneminde Türk milleti böyle bir hain davranışla karşı karşıya kalmamıştır.

Bugün halen o günü anlamayan bir anlayışın var olduğunu görmek bizi üzmektedir. Türk milleti bu tür davranışlara asla fırsat vermeyecektir.”

16 Nisan’daki halk oylaması ile birlikte mille egemenliğinin pekiştiğini söyleyen Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, artık Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade etti.

15 Temmuz nedeniyle bugünden itibaren bir dizi anma programının yapılacağını belirten Karadağ, demokrasi nöbetinin sadece 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece tutulacağını kaydederek, bugünün dışında demokrasi nöbeti tutulmayacağını bildirdi. Karadağ, programın diğer etkinliklerinin ise Çorum Valiliği tarafından duyurulacağını dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim