Eğitim ve iş hayatındaki başarıları ile örnek olan kadınların ödüllendirildiği program, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda yapıldı. Kutlama programı ve ödül törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Ekonomi Birim Başkan Yardımcısı Burçin Öztürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınların katkısının büyük olduğunu dile getirdi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin çalışmalarından söz ederek, başarıda tüm Çorum’un katkısının olduğunu söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise konuşmasında, Ak Parti’nin kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kadınlara siyasete ve iş hayatına atılmaları konusunda çağrı yapan Karadağ, parti yönetimlerinde ve meclis üyeliklerinde kadınların yer almasına önem verdiklerini dile getirerek, kadınların da siyasette ve iş hayatında yer almak için çaba göstermelerini istedi.

Konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi, KOSGEB ve Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanlığının işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘Kadın Girişimcilik’ eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyere belgeleri ve temsil çekleri düzenlenen törenle verildi.

Öte yandan kurslara gönüllü olarak destek veren öğretim görevlilerine de plaket takdim edildi. Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan’a ve eğitim çalışmalarına gönüllü olarak katkı sunan öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Yrd. Doç. Dr. Cihat Savsar ve Yrd. Doç. Dr. Mihriban Cindiloğlu ve KOSGEB Çorum İl Müdürlüğü Uzmanı Nuran Hatipoğlu Dal’a teşekkür plaketleri verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim