Belediye Buhara Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Özel Kalem Müdürü İrfan Yiğit, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Tesisler Müdürü Yabacıoğlu kısa bir selamla konuşması yaptı. Yabacıoğlu’ndan sonra kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Karadağ, AK Parti belediyeciliğinin her alanda güzel şeylere imza attığını belirteler, “Kültürel manada okuma alışkanlığının daha küçük yaşlarda yavrularımıza verilmesi husussunda bunu bir ödülle de taçlandırarak yarış haline getirilip toplumda yaygınlaşmasının sağlamak önemli bir görev” şeklinde konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ise yarışmaya 462’si veli, 461’i öğrenci olmak üzere toplam 923 kişinin katıldığını ifade ederek, “25 Mart’ta kitaplarını dağıttık, 29 Nisan’da sınav yaptık. Peygamberini tanımak adına 1 dakika bile sarf eden herkes ödüle layıktır. Biz peygamber efendimizi anlatmak ve öğretmek adına elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalıştık. Peygamber efendimizin örnek olarak ortaya koyduğu sünneti seniyyeyi tatbik etmek bizim ön önemli vazifelerimizden birisidir” dedi.

Konuşmaların ardından dereye giren öğrenci ve velilerin ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim