Kursa 1 Ağustos itibariyle başlayan başvuruların Ağustos ayı süresince devam edeceği belirtilirken, kursiyerler haftada 30 saat olmak üzere toplamda 688 saat kurs görecekler. Saat 10.00’da başlayan kurs saat 15.00’de tamamlanmak üzere planlanırken, kursiyerlere ise günlük 8 Avro ücret ödenecek.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çorum Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek, “Proje kapsamında Çorum’da odamız üyelerinin sektördeki talep ve şikayetleri doğrultusunda sanayi tipi makina kullanabilen kalifiye eleman eksikliği vurgusundan yola çıkarak belirlenecek usta eğiticilerle sanayi tipi makina kullanabilen kalifiye eleman eksikliğini tamamlamayı hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda seçilecek 60 kadının meslek sahibi haline getirilmesi amacıyla toplam 688 saatlik 20 kişilik gruplar halinde 2’şer aylık 3 ayrı grupta MEB onaylı eğitimler verilip, eğitimler sertifikalandırılacaktır. Mesleki eğitim sonrasında bölgede iş bulma olanakları artacak olan genç kadınlara ayrıca staj ve işbaşı eğitimi verilecektir. Seçim kriterlerimiz ise; kadınların İŞ-KUR’a kayıt yaptırmaları, ücret getiren bir işte çalışıyor olmamaları, mesleki bir becerilerinin olmaması ve eğitime devam engellerinin olmaması gerekmektedir. Eğitim 1 Eylül 2016 itibarı ile başlayıp 1 Mart 2017’de son bulacaktır” dedi.
Şimşek, açıklamasında şu bilgileri verdi:
Projemiz kapsamında Odamız üyeleri olan küçük ölçekteki işletmelerimize kurumsallaşma eğitimi verilerek kayıtlı istihdama yönelim konusunda gelişim elde edilmesini hedeflemekteyiz. Eğitim süremiz toplam 14 saat olup 2 gün sürecektir.
Odamız üyeleri üzerinden yola çıkarak anket çalışması yapılacaktır ve bu kapsamda üyelerimizin talep ve şikâyetlerinin yanı sıra kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda veriler elde etmiş olmayı hedeflemekteyiz.
Odamız farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında bölgemizde bulunan 10 meslek ve ticaret lisesinde eğitim gören toplamda 400 son sınıf öğrencisine farkındalık seminerleri verilecektir. Meslek hayatına atılmaya hazırlanan gençlerimizin kayıt dışı istihdamın hem şahıslarına hem de ülkemize zararları konusunda farkındalık yaratılmış olacaktır.
İşverenlere kayıt dışı çalıştırılan işçilerin makro ve mikro düzeyde yol açtığı problemler hakkında bilgi vermek üzere il ve ilçelerde toplam 14 adet seminer düzenlenecektir. Her merkezde ayrı ayrı seminerler düzenlenecek olmasının sebebi ildeki kayıt dışı istihdamın önüne geçmek ve bu sayede ilin kalkınmışlığına katkıda bulunmaktır.
Projemiz kapsamında okullarda ve il genelinde yapılacak olan bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetleri hem kayıtlı istihdamın önemi hem de iş gücü piyasasında toplumsal cinsiyet eşitliği sorunu konularını kapsayacağı için birden fazla özel amaca dönük hizmet vermiş olacağız.”
DARBE GİRİŞİMİ KINANDI
Çorum Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek, 15 Temmuz darbe girişimini de oda olarak kınadıklarını bildirdi. Şimşek, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliğini tehdit eden 15 Temmuz darbe girişimi karşısında durarak bu alçak girişimi nefretle kınıyoruz” dedi. (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim