Turgut Özal Konferans Salonu’nda saat 13.30’da düzenlenen semineri Sağlık İl Müdürü İsmail Yücel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı ile çok sayıda kadın izledi.
Seminerde, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Özkara, Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak ve Çorum Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu Başkanı Dr. Selçuk Önce birer konuşma yaptı.
Seminerde aile hekimlerinin yaptığı hizmetlerle ilgili sunum yapan Tabip Odası Başkanı Mustafa Azak, “Evlilik öncesi yapılması gerekli olan tahliller ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu tahliller; Kan grubu tayini, Hepatit B, AİDS, Sfiliz gibi bulaşıcı hastalıkların belirlenmesi, Talasemi gibi kalıtsal rahatsızlıkların tespiti için gereklidir.
Tahlil sonuçları evliliğe engel teşkil etmemekle birlikte; Rh uyuşmazlığı tespit edilenlere, düşük, kürtaj veya doğum sonunda Anti D (Anti- Rh) immunglobulin yani halk arasındaki adıyla kan uyuşmazlığı iğnesi yapılması için sevk edilmektedir. Ayrıca eşinde hepatit taşıyıcılığı tespit edilmiş olanlara, aşı yapılarak koruma sağlanmaktadır” dedi.
Azak, yapılan diğer hizmetler hakkında da detaylı bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim