Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde tarım aletleri satan iş yerinde çalışan Mustafa Keçe, çalıştığı işyerinde boş zamanlarında, kendine ait tezgahında hobilerini gerçekleştiriyor.
58 yaşındaki Mustafa Keçe, çalıştığı işyerinde ahşaptan hediyelik eşya yaparak boş zamanlarını değerlendirdiğini söyledi.
Ahşaba şekil vermeye meraktan başladığını anlatan Mustafa Keçe, yaklaşık 6 ay önce kağnı yaptığını, daha sonra geliştirerek çeşitli hediyelik eşyaları ürettiğini belirtti.
Gürgen ve çam ağaçlarını sadece bıçakla şekil verdiğini ifade eden Keçe, yaptığı eşyalarda kesinlikle çivi dahi kullanmadığını vurguladı.
Mustafa Keçe şunları kaydetti:
"İş yerimde mesai saatimi aksatmadan hediyelik eşya yaparak, boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Bu eşyaları hiçbir yere, örneğe bakmadan yapıyorum. Yaklaşık 6 aydır, kağnı, gemi, kepçe, mancınık, kafes, yürüteç, su değirmeni, kamyon ve her türlü hediyelik eşyaları talep oldukça yaparak satıyorum. Yaptığım eşyalara elektrik düzeneği yerleştirerek hareket ettiriyorum ve bazılarına aydınlatma düzeneği de ekledim. Bu yüzden gece lambası olarak ta kullanılabilir.”
Bu işi severek yaptığını söyleyen Keçe, “İleride bir atölye kurup, üretimi çoğaltarak bu hobimi büyütmeyi hedefliyorum” ifadelerini kullandı.
(Sungurlu Gündem)
Editör: TE Bilisim