Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Kışlalı için anma etkinliği düzenlendi. ADD Şube Başkanı Uğur Demirer başta olmak üzere çok sayıda dernek yöneticisi ve üyesinin katıldığı anma etkinliği saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Bundan tam 16 yıl önce 21 Ekim 1999’da bombalı bir suikast sonucunda yitirilen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın ülkenin yetiştirdiği önemli siyaset, bilim, kültür ve sanat insanlarından biri olduğunu hatırlatan Uğur Demirer, 1990’lı yıllarda Prof. Dr. Kışlalı gibi ülkenin beyni olan çok sayıda aydının hain saldırılar sonucu katledildiklerini vurguladı.
Kışlalı’yı inançlarından ödün vermeyen, gerçek bir Kemalist ve örnek bir siyasetçi olarak tanıdıklarını söyleyen Demirer, “Ahmet Taner Kışlalı, o yeri doldurulamaz aydınlardan biriydi. Gözü dönmüşlerce katledildiği güne kadar doğru bildiklerini savunmaktan vazgeçmedi. O’nun yolu, Atatürk’ün aydınlık yoluydu. Bu yolu hiç terk etmedi. Bu ülkenin aydınlık güçleri, Kışlalı gibi aydınlardan aldığı bayrağı daha da ileriye taşıyarak demokratik laik cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacaktır” dedi.
Etkinlikte Berkay Özdemir, Kışlalı’nın hayatını anlatan yazıyı okurken, Melis Başçı, Deniz Çelenk birer şiir okudu. Dilara Özbek isimli genç Kışlalı’nın bir makalesini katılımcılarla paylaşırken, anma etkinliği Can Şahin; Haydar Yalçınkaya ve Simge Akkuş müzik dinletisi sundu.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim