Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm tedbirlerin alındığı kongrede, Cumhur İttifakı’na ithafen, “Cumhur İttifakı bir masa başı ittifakı değil, gönül mutabakatıdır” pankartı dikkat çekerken, “Her arayan bulamaz ama bulanlar hep arayanlardır” ifadelerinin yer aldığı brandalar da salonda yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiği kongrede 2023 Vizyonu’nu içeren bir konuşma yaptı. Erdoğan’ın tek aday olduğu ve 1428 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildiği kongrede tüzük değişikliği ile genel başkanvekili sayısı 2’ye çıkarılırken, 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile 15 kişilik Merkez Disiplin Kurulu, 3 kişilik Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ile 5 kişilik Siyasi Erdem ve Etik Kurulu belirlendi. 5 milyonu kadın, 1 milyonu genç olmak üzere 13 milyon 500 bin üye sayısına ulaşıldığı dile getirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Türkiye’nin 81 ilini tek tek sayarak partilileri de selamladı.

CEYLAN MKYK’DA

Öte yandan Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan yeniden MKYK üyeliğine seçildi. Ayrıca Çorumlu hemşehrimiz AK Parti Ankara Milletvekili Av. Murat Alparslan ile hemşehrimiz Av. Mehmet Sarı da kongrede Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi. Çorum’dan da kongreye AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur başta olmak üzere delegeler de geniş şekilde katıldı.

Bazı Çorumlu üyelerin de tribünlerdeki yerini aldığı kongre ile ilgili sosyal medya platformundan açıklamada bulunan İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye için inandığımız yolda yürüyoruz. Kongremiz partimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Güçlü Türkiye'nin, Güçlü Yarınlarını inşa eden Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleştirdiğimiz AK Parti 7. Olağan Büyük Kongremizde oyumuzu kullandık. Hayırlı, uğurlu olsun. Sevdamız, inancımız, sonsuz güvenimiz ve dava aşkımız ile bu kutlu yolda AK Parti Çorum olarak inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. AK Dava’nın sahibi Hakk, gücü millet, gayesi hizmettir. Aydınlık yarınlara, ilk günkü aşk ve heyecanla Türkiye için, bu millete hizmet yolunda, durmadan, yorulmadan koşmaya devam edeceğiz” görüşüne yer verdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim