Saatcı mesajında, ”Tüm insanlara rahmet olarak gönderilen ve son peygamber olan Sevgili Peygamberimiz (sav)’in doğum günü olarak kutladığımız Mevlit Kandili’nizi tebrik ederiz. Kuran ahlakını hayatına şiar edinen Peygamberimizin örnekliği insanlık için her zaman yol haritası olmaya devam edecektir. Bizlere düşen ise "En hayırlınız, ahlakça en güzel olanınızdır" diyen son peygamberin bu mirasına sahip çıkmak, şefkatine mazhar olmak ve ahlakına talip olmaktır. Bu her mümin için ulaşılması gereken nihai bir hedef olmalıdır.”dedi.
Kutlu doğumun insanlığın kurtuluşu için gönderilen en büyük nimetlerin başında olduğunu açıklayan Saatcı, “Kur’an ve bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Peygamber, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Sevgili Peygamberimizin hayatı bizlere yaşanabilir ‘en güzel örnek’ olarak takdim edilmiştir. Hz. Peygamberi örnek almak, ancak O’nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımızın mihveri yapmakla mümkündür. İnsanlığın her zaman ve mekânda Hz. Peygamber'in tebliğ ettiği ilâhî mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan onun sünnetine ihtiyacı vardır. O'nu örnek almak, Kuran’a uymaktır.”
Saattcı, “Her yıl büyük bir coşku ve özlemle kutladığımız Mevlid Kandili’nin, insanlığın kurtuluşuna, dünyanın değişik coğrafyalarında akan gözyaşının dinmesine vesile olmasını dileriz. Bu duygu ve düşüncelerle Memur-Sen olarak, milletimizin ve İslam Âlemi’nin Mevlid Kandili'ni tebrik ederken, bütün insanlığa sevgi, barış, hoşgörü ve huzur getirmesini dileriz.” diyerek mesajına son verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim