Ahmet Saatci, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu görüşleri dile getirdi:
“İslâm coğrafyasında başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun isyanını duyuyoruz. İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden şiddet, terör, işgal, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını, Ortadoğu'da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini, acı kayıpların, trajedilerin son bulmasını temenni etmekle yetinmeyeceğiz, bunun gerçekleşmesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu çerçevede başta Suriye, Filistin, Bangladeş, Irak, Doğu Türkistan, Mısır ve Myanmar olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimizi 2016 yılında yalnız bırakmamaya, elimizi uzatmaya ekmeğimizin ortağı yapmaya devam edeceğiz.
2016 yılı, Müslümanların kendi aralarında birlik ve dayanışmayı tesis ederek; İslâm dünyasına ve Müslüman toplumlara yönelen tehditleri, ötekileştirme gayretlerini bertaraf edecek şekilde topyekûn kurtuluş anlayışla birlikte huzura ve refaha ulaşmanın miladı olmalıdır.
Öte yandan 2016 yılının ülkemizin yeni Anayasasına kavuştuğu, sürdürülmekte olan demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı, kamu görevlilerinin elde ettikleri toplu sözleşme hakkının siyaset ve grev hakkıyla taçlandırıldığı, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırıldığı, kamu görevlilerimize, milletimize ve insanlığa sevgi, barış, sağlık ve hoşgörünün egemen olduğu bir yıl olmasını diliyoruz.
Memur-Sen olarak umutların çoğaldığı, terörün son bulduğu, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olması temennisiyle 2016, mazlumların kurtuluş yılı olsun.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim