Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, Dünya Kadınlar Günü kapsamında AHL Park AVM’de organize edilen etkinliğe katılarak vatandaşlara çeşitli konularda bilgi verdi. “Uluslararası Anlaşmalar Işığında Türkiye’de Kadın Olmak” konulu söyleşiye katılan Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duman, kadın sağlığı ve kadın hayatı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Duman, kadınların insan statüsünde olduğunu kabul etmeyen ve bunu engellemeye çalışanlara yönelik nasıl mücadele edebileceğine ve kadınların bu durumda kendilerini nasıl ifade edebileceklerine yönelik soruları da cevaplandırdı. Yrd. Doç. Dr. Duman “Kadının cinsel sağlığı ve psikolojik sağlığı erkeklere göre daha hassas. Bunun için ihmal edilmemelidir’ derken, ‘Türkiye ‘de yaşanılan kadın cinayetlerini önlemek için gerçekten çalışmalar yapılıyor, ama asıl yapılması gereken kadınlarımızın bilinçlendirilmesi. Kadına değer bölgesel olarak farklılık gösterse de, kadın, dünya üzerindeki en önemli değerdir” şeklinde konuştu.

Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Duman söyleşisine Nazan Bekiroğlu’nun ‘Duy Beni’ adlı şiiri okuyarak sona erdirdi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim