Altından mamul mücevherat ihracatında Ahlatcı’yı, Arpaş, İstor, Güneşgil, Mioro, Ponte, Gessart, Elit İstanbul, Hemera, Sözer, Boğaziçi, Kaygold, Aydoğan, Figaro, Koçak Gold, Fabor, FB, Alef, Mirsado, Midas gibi kuyumculuk firmaları izliyor.

Ahlatcı, “Darphane” yetkisine sahip Türkiye’de 8 özel kuruluştan biri, Anadolu’da ise tek. Ülke çapında 2.500’ün üzerinde kuyumcuya toptan satış yapıyor. Türkiye bilezik piyasasının yüzde 40’ına, alyans piyasasının ise yüzde 25’ine hakim. İnternette de, www.ahlgramaltin.com üzerinden gram altın satıyor.

OSB’deki Ahlatcı Metal Rafineri, Türkiye’deki üç altın rafinerisinden biri ve en ileri teknolojiye sahip olanı. Fiziki şartları bakımından ise dünyada tek. Günlük bir ton altın işleyebilen rafineride, konsantre halde gelen metal külçeler, en ileri teknolojiyle rafine edilerek, altını, gümüşü, bakırı vb. ayrıştırılıyor. Birer kiloluk 24 ayar külçe altınlar, “Ahlatcı” damgasıyla dünya piyasalarına sürülüyor.

Tesisin fabrika bölümü ise, günlük 25 kilogram alyans, 100 kilogram da bilezik üretim kapasitesine sahip. Ahlatcı Holding, altın ve döviz sektörü dışında, esas olarak enerji, otomotiv, sağlık, AVM sektörlerinde faaliyet gösteriyor ve T.C. Merkez Bankası Para Efektif Piyasaları’nın Türkiye’deki 8 üyesinden biri.

Özellikle büyük çaplı külçe altın ticareti, 2017 yılı sonu itibariyle Ahlatcı’ya 26.1 Milyar (eski parayla katrilyon) TL gibi dev bir ciro rakamı sağladı. Ancak, külçe altın ihracatı, “işlenmiş altın” ihracatı rakamlarına dahil edilmiyor.

Ahmet Ahlatcı, eşi Sibel Ahlatcı, otomotiv grubunun başındaki kızı Yağmur Ahlatcı Yiğittaşçı ve oğlu Ahmet Emin Ahlatcı ile, Altın Rafinerisi’nin önünde…

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim