Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun genelinde “Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele” konulu resim yarışması düzenleyen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Çorum’dan dereceye giren öğrencilere ödüllerini dağıttı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından AHL Park AVM’de düzenlenen etkinlikte ilk, orta ve lise öğrencileri arasında “Kayıtdışı İstihdam” konulu düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Zeynep Ecrin Boyvat, Ali Eğri, Sudenaz Keskin, İsmail Ege Başoğlu, Evla Has, Nisanur Sürer, Hüseyin Talha Damar, Zeynep Şura Önder, Nurullah Esat Yar, Hatice Özdemir ve Samet Meriç’e ödülleri verilirken, programda kayıt dışı istihdam konusunda farkındalık oluşturma hedefiyle çeşitli etkinlik ve uygulamalarla kamuoyu oluşturuldu.

12 ay boyunca süren proje kapsamında organize edilen yarışmaya katılan 267 resimden 60 eserin sahibi öğrencilere ve katılımcılara kayıt dışı istihdamla ilgili video izletilmesinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Çorum’da ilkokul dalında birinci olan Sakarya İlkokulu öğrencisi Zeynep Ecrin Boyvat’ın tablet ödülünü Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar verdi.

Resim Sergisi ve kokteylin ardından programda konuşan OKA Uzmanı Meltem Yılmaz ve Program Koordinatörü Kübra Ceviz işletmelere işletme koçluğu ve çalışan eğitimi verdiklerini, köylerde kayıtdışı istihdamla alakalı panel düzenlediklerini kaydetti. Programın sonunda iletişim uzmanı ve yönetim danışmanı Şaban Kızıldağ, katılımcılara küçük bir gösteri sundu.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim